Natječaj za izbor dekana Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina

Na temelju odluke Upravnog vijeća na sjednici održanoj 28. prosinca 2016. godine, a sukladno članku 31. stavcima 2. i 3. i članku 32. Statuta Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina (dalje: Veleučilište), u skladu s člankom 68. stavkom 2. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine broj 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 2/07, 6/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13 i 101/14 i 60/15), Veleučilište raspisuje

NATJEČAJ

za izbor dekana Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina.

1. Dekan Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina bira se na 4 godine.

2. Dekan može biti osoba izabrana u znanstveno nastavno zvanje; docenta, izvanrednog ili redovitog profesora, ili redovitog profesora u trajnom zvanju, ili osoba izabrana u nastavno zvanje; profesora visoke škole ili višeg predavača, ili osoba koja je sukladno Zakonu izabrana u naslovno zvanje.

3. Pravo na prijavu imaju državljani onih država članica Europske unije za koje ne postoje privremene zapreke za zapošljavanje i koji govore hrvatski jezik.

4. Pristupnici na natječaj uz prijavu obvezno prilažu sljedeću dokumentaciju:

– životopis,

– odluku o izboru u odgovarajuće znanstveno--nastavno, odnosno nastavno zvanje,

– plan i program rada tijekom dekanskog mandata;

– izvornik potvrde o radnom iskustvu u visokom obrazovanju,

– pisanu suglasnost za objavu imena i prijedloga programa rada na mrežnim stranicama Veleučilišta,

– uvjerenje nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (ne starije od šest mjeseci),

– dokaz o državljanstvu.

5. Natječaj za izbor dekana se objavljuje u Narodnim novinama, na internetskim stranicama Veleučilišta i na službenom internetskom portalu za radna mjesta Europskog istraživačkog prostora.

6. Rok do kojega se primaju prijave pristupnika ne može biti kraći od 30 dana od objave natječaja, a rok u kojem se kandidati obavještavaju o izboru ne može biti dulji od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

7. Cjelokupnu dokumentaciju traženu natječajem pristupnici su dužni dostaviti i na CD-u u PDF-u.

8. Navedena dokumentacija dostavlja se obvezno u pisanom obliku, na hrvatskom jeziku, u zatvorenoj omotnici s naznakom: »Za natječaj za izbor dekana« u roku od 30 dana od objave natječaja.

9. Kao početni dan roka za prijavu uzima se dan objave natječaja u Narodnim novinama.

10. Prijave s natječajnom dokumentacijom predaju se preporučenom poštom ili osobno na adresu: Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 6, 49000 Krapina.

11. Nepotpune i nepravovremene prijave na natječaj neće se razmatrati.

12. Osobe koje podnesu nepotpune ili nepravovremene prijave te osobe čije prijave ne zadovoljavaju formalne uvjete natječaja neće se smatrati kandidatima prijavljenim na natječaj.

13. Na natječaj se pod jednakim uvjetima mogu prijaviti osobe oba spola.

14. Imena svih kandidata i prijedlozi programa rada moraju biti objavljeni na mrežnim stranicama Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina.

Natječaj je objavljen u Narodnim novinam NN10/2017, te na službenom internetskom portalu za radna mjesta Europskog istraživačkog prostora.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 03.02.2017.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&