Office 365

Poštovane studentice i studenti,

Veleučiište je kontinuirano radilo na uspostavi Office 365 usluge. Pojedini studenti i nastavnici su je koristili i do sad, no to je bio tek manji broj.

Sad smo osposobili i AAI@EduHr autentikaciju za navedenu uslugu, te je sad pristup Merlinu i Office365 s istim korisničkim podacima. Time je povećana i sigurnost, te je autentikacija korisnika pouzdana.

Molimo studente da se odgovorno ponašaju prema svojim korisničkim podacima. Nevjerojatan je broj zahtjeva koji šaljete na sistemac@vhzk.hr vezan uz upite studenata vezane uz podatke za AAI.

Usluzi pristupate preko adrese https://www.office.com/  odnosno autenikacija se vrši na  https://login.microsoftonline.com/ 

Preusmjereni ste na autentikaciju s AAI@EduHr računom, te nakon prijave možete koristiti sve Office 365 aplikacije. 

Nastavnici koriste Office 365 A1 plus za nastavničko osoblje.

Studenti koriste Office 365 A1 za učenike i studente.

Studenti ne mogu instalirati Office na svoja računala, nego imaju samo online verziju. Kad VHZK bude uključeno u ugovor MZO-a (kod slijedećeg potpisivanja), onda će i ta mogućnost biti moguća. Za ovu akademsku godinu nismo mogli napraviti ništa više.

Za sad nismo omogućili mail uslugu, odnosno ona nam je još uvijek na starom poslužitelju - stoga Vas molimo da do daljnjeg ne koristite vhzk mail. No, po viđenom, vrlo malo studenata je do sada koristilo @vhzk e-mail, te to ne bi trebao biti problem.

Pojedini nastavnici će koristiti Microsoft Teams za on-line komunikaciju sa studentima. Kao i svi ostali servisi ovog tipa Teams ima povremena opterećenja sustava. Neće se kreirati svi timovi za sve kolegije i sve studente.

Nastavnici koji se odluče na korištenje Teamsa će koristiti jedan od načina uključivanja studenata u tim:

a) Kreiranje tima i dodavanje studenata odraditi će nastavnici. Vi ćete se prijaviti na Office 365, pokrenuti Teams  i u vrijeme sastanka pridružujete se sjednici.

b) Nastavnik će Vam javiti lozinku (vjerojatno na Merlinu, možda i mailom). Ta lozinka služi da se studenti pridruže u tim. Naravno - pazite da budete prijavljeni s ispravnim AAI@EduHr korisničkim računom.

Budite u kontaktu s nastavnikom i prijavljujte se redovito na Merlin, kako biste bili na vrijeme informirani.

Dio nastavnika će i dalje koristiti Zoom platformu.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 04.04.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&