Nastava na daljinu - prvi dani

Poštovane kolegice i kolege,

jučer smo imali prvi dan nastave na daljinju. 

Pozitivno je što su profesori pristupili svojim kolegijima na Moodlu i što je to napravila i velika većina studenata.

Veliki problem je slaba propusnost sustava, zbog čega se sustav često "rušio" i bilo je teško ponovo pristupiti.

Stoga Vas sve još jednom molim da budete strpljivi dok se ne otklone problemi. 

Zbog potrebe da odmah rasteretimo sustav, već od danas će početak komunikacije na Moodlu biti određen za različite studije u različito vrijeme, pa Vas molim da pratite obavijesti na našoj web stranici, ali i da provjeravate e-mail, jer je i to jedan od kanala na kojem će se komunicirati.

Sustav Moodle na koji pristupate na http://prethodni.vhzk.hr/Moodle zamišljen je kao mjesto na kojem ćete dobiti upute što i kako raditi, nastavne materijale, zadatke za daljnji rad, ... Vrlo bitno je da budete prijavljeni u periodu kad je predviđena nastava jer će Vam tada i profesori biti na raspolaganju, te ćete, kroz chat, e-mail i druge kanale moći dobiti sve relevantne podatke. Ta komunikacija u realnom vremenu je jako bitna. Iz nje je vidljiva i prisutnost studenata na nastavi.

Jučer smo imali s profesorima video konferenciju vezanu uz daljnji rad, a danas imamo i obuku za rad s nekim od alata za one koji su manje vični ili žele koristiti dodatne opcije. 

Dio profesora već ovaj tjedan koristi i druge kanale, poput video konferencija, a od idućeg tjedna bi to trebala koristiti većina profesora.

Uz još jednu zamolbu za strpljenje pozivam Vas da redovito provjeravate na webu obavijesti.

 

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 17.03.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&