Produljeno istraživanje - EUROSTUDENT V

EUROSTUDENT je istraživanje o kvaliteti studentskog života koje se provodi u 27 europskih zemalja. Cilj istraživanja je saznati koji su stvarni životni uvjeti studenata u pogledu troškova studija, smještaja, potrebne financijske potpore i mogućih prepreka za uspješno završavanje studija.

Istraživanje na europskoj razini koordinira Njemački centar za istraživanje visokog obrazovanja i znanosti (DZHW).

Upitnik EUROSTUDENT mogu ispuniti redoviti ili izvanredni studenti koji trenutno studiraju u Hrvatskoj na preddiplomskoj i diplomskoj razini studija (bilo po predbolonjskom ili bolonjskom programu) na javnim i privatnim visokim učilištima.
Upitniku je moguće pristupiti u razdoblju od 2. do 30. lipnja 2014. Upitnik je u potpunosti anoniman. Podaci (JMBAG i OIB) služe isključivo za pristup upitniku i potvrđivanje statusa studenta. Isti neće biti povezani s pojedinim ispunjenim upitnicima niti s rezultatima istraživanja. Rezultati istraživanja bit će objavljeni krajem 2014. godine.

Sudjelovanjem u istraživanju omogućujete da se dozna:
• koji su najčešći problemi s kojima se suočavaju hrvatski studenti tijekom studiranja
• odgovaraju li studentska prava i stipendije stvarnim potrebama studenata

ISTRAŽIVANJU PRISTUPITE OVDJE: http://www.eurostudent.hr/

Za pristup upitniku EUROSTUDENT možete koristiti:
• vlastiti OIB i JMBAG (Jedinstveni matični broj akademskog građana). JMBAG se nalazi na Vašoj studentskoj iskaznici (X-ici) ili u Vašem Indeksu. Više informacija potražite na: http://www.cap.srce.hr/JMBAG.aspx. Vaš JMBAG možete također dobiti u studentskoj službi na Vašem visokom učilištu.
ili
• vlastiti AAI@EduHr identitet. AAI@EduHr identitet imaju svi studenti koji studiraju na visokim učilištima u RH, registriranima u sustavu AAI@EduHr, te isti koriste za pristup svojem službenom studentskom e-poštanskom sandučiću, e-učenju, CARNET internetu, internetu u domu. Popis visokih učilišta registriranih u sustavu AAI@EduHr nalazi se na: http://www.aaiedu.hr/aai_status.php.
Ukoliko imate problema prilikom pristupanja upitniku, slobodno nam se obratite putem e-maila na eurostudent@mzos.hr.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 02.07.2014.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&