VHZK na 32. Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini

Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina stalno je prisutno na svim važnijim gospodarskim događanjima u Krapinsko-zagorskoj županiji, stoga su i ove godine sudjelovali kao izlagači na 32. Zagorskom gospodarsko zboru.

Na ovom najjačem gospodarskom sajmu u Republici Hrvatskoj izlažu predstavnici velikih industrija i veliki izvoznici, obrtnici, brojni OPG-ovi, a predstavljaju se i izlagači s područja telekomunikacija, dizajna, tradicijskih proizvoda, zatim institucije HAMAG BICRO, LAG „Zeleni bregi“, Poduzetnički centar KZŽ i dr. te izlagači ovogodišnjeg partnera – Zagrebačke županije.

Kako je kazao dekan VHZK Nenad Sikirica, visoko obrazovna ustanova kao što je Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina neizostavna je na ovakvim važnim gospodarskim okupljanjima.

 „Za gospodarstvo naše županije izuzetno je važno i neophodno prisustvo jednog ovakvog Veleučilišta kako bi nam najbolji studenti i učenici imali prilike ostati u Zagorju. Sami smo svjedoci da nam učenici nakon srednje škole odu za Zagreb ili Varaždin i rijetko tko se vrati, tako da mislim da je ovo jedan jako dobar spoj između gospodarstva i visokog obrazovanja“ – istaknuo je dekan Sikirica.

Također je dodao kako na ovakvim sajmovima redovito susreće i svoje bivše učenike, studente koji su tek ušli u svijet rada ili su se neki već i uspjeli u poslovnom svijetu, što je na ponos i njega kao predavača, kao dekana i cijelog Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina.

„Intencija nam je uvijek bila da kvalitetnim prijenosom kompetencija stvaramo stručnjake sposobne za uspješno rješavanje poslovnih izazova budućnosti bez obzira na okolnosti, koji će voditi napredak gospodarstva u Krapinsko–zagorskoj županiji i Republici Hrvatskoj, mlade stručnjake koji će biti sposobni uključiti se u europsko tržište rada“ - poručio je dekan.

Sama svečanost otvaranja sajma održala se u četvrtak, 12. rujna, a trajao je sve do 15. rujna 2024. Nakon svečanog otvaranja u obilazak je stigao i predsjednik RH Zoran Milanović, kao i brojni drugi ugledni gosti, saborski zastupnici i dužnosnici.

Objavio: Ivica Zubić
Datum objave: 18.09.2024.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&