Prijelaz na novi sustav za rad na daljinu - Merlin

Poštovane studentice i studenti,

Veleučilište je uspostavilo novi Moodle poslužitelj. Vjerujemo da će Vaši nastavnici imati razumijevanja i da ste našli način kako prebroditi tjedan u kojem poslužitelj nije bio dostupan.

Tijekom preseljenja desilo se više problema, za čije rješavanje je trebalo vremena.

Paralelno smo radili na uspostavi sustava Merlin na CARNetovoj infrastrukturi koja pruža sve što nam je potrebno (uvijek ažurirani Moodle na kojem radi tim stručnjaka koji rade samo taj posao, AAI@EduHr autentikacija, backup, ...) za koji smo se odlučili da postavimo kao naš službeni sustav.

Ujedno ćemo imati  dodatnu podršku sistem administratora za sve što nam je potrebno. Rad u online kolegijima je naravno - potpuno isti. Na žalost, nismo mogli napraviti backup sadržaja koji su bili postavljeni na Moodle, pa će to nastavnici ponovo postaviti.

Ispričavamo se na prouzročenim teškoćama u radu, no želja je bila da nam svima skupa bude lakše u nastavku semestra. Ovo je trajno rješenje koje smo uspjeli postaviti u rekordnom vremenu, no baš zbog toga postoji mogućnost da treba dopuniti poneki podatak.

Ovim smo ispunili sve uvjete da možemo, uz korištenje Studomatica, Zooma i ostalih alata održavati nastavu na daljinu koliko dugo bude potrebno.

 

Rad na novom sustavu

Prijavljujete se na adresu https://moodle.srce.hr  Na linku https://bit.ly/VHZKmerlin  možete dobiti popis svih kolegija VHZK   https://moodle.srce.hr/2019-2020/course/index.php?categoryid=7411

Uglavnom je dovoljno da odaberete link Moji e-kolegiji i tu bi trebao biti popis kolegija u koje ste uključeni.

Prijavljujete se sa Vašim korisničkim imenom AAI@EduHr sa domenom vhzk.hr (ime.prezime@vhzk.hr) Ako ste izgubili/zaboravili podatke javite se na sistemac@vhzk.hr

Na novom sustavu upisani su svi kolegiji. U kolegije su upisani nositelji kolegija i studenti. Popis studenata napravljen je najbolje što se moglo. Vjerojatno će biti potreba za unosom ili ispisom s pojedinih kolegija, no nastojat ćemo ih riješiti. Prvenstveno kod studenata koji su prijelaznici.Molimo sve studente da  provjere da li su uneseni na sve kolegije koje slušaju.  Za sad nije ostavljena mogućnost samostalnog upisa, pa Vas molimo da se javite na sistemac@vhzk.hr kako bi bili upisani u sve potrebne kolegije, ili bili ispisani s kolegija koji Vam je priznat.

Detaljne upute dostupne su na https://www.srce.unizg.hr/sustavi-za-ucenje-na-daljinu/merlin/prirucnici-i-animacije  

Priručnik za studente: https://www.srce.unizg.hr/files/srce/docs/CEU/sustavi-na-daljinu/Merlin/merlin-prirucnik-studenti-rujan_2019.pdf

ili na skraćenom linku  https://bit.ly/merlinS

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 29.03.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&