Poteškoće sa Moodle sustavom

Poštovane kolegice i kolege,

budući je bio jako otežan rad na Moodle, morali smo mijenjati server, a kod takvih promjena uvijek potraje da se uspostave sustavi.

Zbog toga su, kao što sam i najavio, problemi oko prijave i rada na Moodle sustavu, koje nastojimo riješiti što prije.

Molim Vas da za komunikaciju koristite i druge kanale, a svi materijali i informacije mogu biti postavljeni na Edunet, odnosno ovu web stranicu preko Nastaweba i Studomatica. Kako je relativno mali broj studenata po grupama, moguća je komunikacija i e-mailom.

U osnovi, nastava se može držati preko Zooma ili Skypea i bez Moodla, a takav način rada koristi već 70% nastavnika. Ja sam za povratnu komunikaciju sa studentima koristio e-mail na koji su mi slali rješenja zadanih zadataka, seminarski rad, ....  Po povratnim informacija, dosta nastavnika je slično kombinirala videokonferenciju i e-mail.

Kod Zooma imamo ograničenje sesije na 40 minuta i to nastavnike sustav upozorava i odbrojava zadnjih 10 minuta (iako mi, ponekad, uopće ne daje ograničenje, ili upozori tek nakon 60 minuta, ...). Prema tome, potrebno je prekinuti na trenutak nastavu, odjaviti se i odmah opet prijaviti i nastaviti rad nakon pola minute.

Stoga molim studente koji imaju nastavu na Zoomu i Skypeu da se prijave na te platforme u vrijeme kako je određeno rasporedom i imaju nastavu. Nastavnike molim da sve obavijesti o nastavi, link na Zoom, materijale za nastavu ili zadatke za studente, ... stave na Edunet, preko Nastaweba.

Čim se situacija sa serverima sredi, dobiti ćete obavijest.

Objavio: Nenad Sikirica
Datum objave: 24.03.2020.
Oznake:
Preporuči:

Linkovi

&